jueves, 19 de noviembre de 2009

rebaixa del comiat improcedent

Que discutim el cost d'un comiat que porta per nom improcedent, ja és en sí força irònic. Altres països ho tenen molt clar, com França o Alemania, si és improcedent, no procedeix el comiat. Ni amb 45 dies, ni amb 33, ni amb cap altre import que no es pacti "voluntàriament" entre les parts.

Què contractaran més si s'abaixa el cost d'aquest comiat lliure mal anomenat improcedent?, doncs potser sí, i només potser, dependrà de que a la empresa li calgui contractar. I aquí està el nus gordià. Volem empreses que contractin quan tenen demanda, i acomiadin quan no la tenen, o empreses capaces de convertir els seus actius, i el laboral és l'actiu més important, en solucions capaces d'aportar valor als clients i, en conseqüència, de trobar demanda?.

Les regulacions, com les infraestructures de què disposem, acabaran definint el tipus d'empreses que tindrem. Podem facilitar l'aparició d'empreses oportunistes, orientades a un guany immediat i sense una sòlida base de futur, o bé facilitar l'aparició d'empreses basades en capital humà, que vol dir en coneixement, i amb una clara voluntat i estratègia de futur.

No ens enganyem, els empresaris, com la resta d'humans, triaran la opció més fàcil mentre es pugui. No seriem "homo sapiens" si no ho féssim.

No hay comentarios: